Harderwijk
info@sanneendehonden.nl

Begeleiding

Het staat vast, jullie gezin wordt uitgebreid met een hond. Maar, dit is jullie eerste hond en zien nu al door de bomen het bos niet meer. Op internet is tal van informatie te vinden over opvoeding, wel of niet een pup aanschaffen of volwassen hond adopteren, wat je allemaal moet aanschaffen, en wat je vooral niet moet doen. Hoe maak je nu de beste keuze? Sanne en de honden biedt opvoed- en gedragsbegeleiding, aangepast op de vraag en behoefte van jou en jouw hond.

Ik werk op een moderne, positieve en welzijnsgerichte methode. Bij de begeleiding staat het welzijn van de hond voorop, zonder daarbij af te doen aan wat voor jou als eigenaar haalbaar is. Alle oefeningen worden aangeleerd op basis van het belonen van goed gedrag en het ombuigen of begrenzen van ongewenst gedrag. We maken daarbij, waar mogelijk, gebruik van de clicker, dit is een ondersteuning in de training waarbij wij met goede timing “markeren” en dat belonen.

Puppybegeleiding

Je hebt een pup in huis, gefeliciteerd! Je wilt jouw puppy de beste start geven. Maar, het is toch wel meer werk van verwacht. Sanne en de honden helpt je hier graag bij. Ik bied een-op-een puppytraining aan huis, waarbij we samen werken en trainen op een positieve manier.

Tijdens de puppycursus komen verschillende oefeningen aan bod. Ook gaan we aan de slag met de socialisatie, samenwerking, balans en coördinatie en krijgen jullie tips en tricks over de opvoeding. Dit wisselen we af met veel theorie tijdens de lessen.

Praktische informatie

De puppybegeleiding duurt 5 lessen, iedere les duurt maximaal 3 kwartier. We werken niet aan de hand van een vastgesteld cursusplan, maar behandelen juist wat jij wil. De eerste lessen kom ik bij jou aan huis, en voor de socialisatie gaan we samen op pad. De hele cursus door ben ik beschikbaar voor vragen. De kosten bedragen €150,00

Puberbegeleiding

Met de puberbegeleiding bouwen we verder op wat jullie in de puppytijd geleerd hebben. Ook komen er nieuwe oefeningen aan bod, zoals het omgaan met afleidingen en ontspannen wandelen

Verder krijg je handvatten hoe je de eerste verschijnselen van puberteit kan herkennen en benaderen. De pubercursus is tevens bij uitstek geschikt voor herplaatste/ geadopteerde honden, of honden waar geen puppycursus mee gedaan is.

Praktische informatie

De puberbegeleiding duurt 5 lessen, iedere les duurt uiterlijk 3 kwartier. We werken niet aan de hand van een vastgesteld cursusplan, maar behandelen juist wat jij wil. De cursus is zowel aan huis als op een andere locatie te volgen. De hele cursus door ben ik beschikbaar voor vragen. De kosten bedragen €150,00

Gedragsbegeleiding

Soms loop je met jouw hond tegen problemen aan. Dat ietwat vervelende gedrag loopt steeds verder uit en begint te escaleren. Jullie kunnen niet meer samen door één deur. Of je hebt een specifieke vraagstuk waarmee je op de reguliere hondenschool niet terecht kan.

Mijn specialisatie is de rasgroep terriërs, reactief gedrag aan de lijn, en leren ontspannen wandelen. Reactief gedrag en (niet) ontspannen wandelen gaat vaak hand in hand en zie je met toenemende mate in onze drukke samenleving.

Bij de gedragsbegeleiding krijg je een op maat gemaakt lespakket aan huis. Ik maak graag een offerte. Neem contact op voor de mogelijkheden!