Harderwijk
info@sanneendehonden.nl

Fleece speelgoed maken | DIY

Fleece speelgoed maken | DIY

Mijn honden zijn gek op spelen, en wat is er nou leuker dan zelf speelgoed voor ze te maken? Van fleecestof kun je de mooiste speeltjes zelf knopen, ontzettend goedkoop en makkelijk!

Dino tevreden met het eindresultaat

Benodigdheden:

  • Fleecestof (in meerdere kleuren)
  • Stofschaar

1. Om te beginnen knip je de fleecestof in lange repen. Dit kan een oude deken zijn, of een nieuwe lap stof van bijvoorbeeld de markt. Knip in de richting waarop de stof uitrekt, je zult merken dat dit straks een stuk fijner werkt.

2. Vervolgens kies je met hoe veel stroken je wilt werken. Deze stroken maak je aan één uiteinde vast met een knoop.

1. Stof en schaar    2. Stroken aan elkaar geknoopt

3. Nu kun je beginnen met ‘vlechten’. Ken je de scooby doo touwtjes nog van vroeger? Dit is de techniek die ik hiervoor gebruik. Pak de stroken en leg deze uit. Begin met één strook, en leg deze over de volgende strook heen. Pak het uiteinde van deze volgende strook, en leg deze over de daaropvolgende strook heen. Ga zo door tot je bij de laatste strook bent. Steek deze strook door de lus van de eerste strook heen. Trek alle stroken aan.

4. Vlecht op deze manier verder tot je nog een redelijke hoeveelheid stof aan het einde over hebt. Probeer de stroken stof iedere keer even strak aan te trekken, als je dit niet doet zul je merken dat je speeltje niet overal gelijk loopt.

5. Knoop de uiteindes aan elkaar en knip eventuele te lange stukken stof af.

3. Stroken uitgelegd     4. Stroken gevlochten, alleen nog even aantrekken      5. Het uiteinde

Tadaaa! Zo simpel is het om zelf hondenspeelgoed te maken. Een perfect cadeau zo met dierendag om de hoek 😉

Let goed op. Hoewel deze speeltjes wel tegen een stootje kunnen, is het nooit verstandig je hond onbeheerd achter te laten. Alles kan kapot, zeker bij puppy’s!