Harderwijk
info@sanneendehonden.nl

Homemade hondenkoekjes

Homemade hondenkoekjes

Herfst. Misschien wel mijn meest favoriete seizoenen. Met het bijpassende hondenweer, blijf ik liever binnen. Eén van de dingen die ik graag doe als het buiten bagger is, is lekker in de keuken bezig zijn. Zeker nu ik een gloedje nieuwe keukenmachine heb, probeer ik graag allerlei recepten uit. De honden staan altijd trouw achter mij als ik aan het bakken ben en dit keer mochten zij ook meesmullen!

DSC00958.JPG

Voor de hondenkoekjes heb ik mij laten inspireren door dit recept van Rudolph’s Bakery. Ik heb het een beetje aangepast naar eigen smaak en idee. Voor de vormpjes heb ik een koeksteker en koekstempels met opdruk gebruikt van de Kruidvat. De keukenmachine in de foto’s is een Smeg Zilver met een deeghaak.

DSC00920.JPG

Ingrediënten:

  • 250 gram tarwebloem
  • 15 gram bakpoeder
  • 225 ml melk
  • 250 gram pindakaas

Het is belangrijk dat je een pindakaas kiest zonder zout, stukjes pinda en bovenal zonder xylitol! Dit kan voor honden erg schadelijk zijn. Gelukkig zijn er genoeg opties voor ‘veilige’ pindakaas. Mijn favoriet, die ik zelf ook erg graag op brood eet, is AH 100% pindakaas naturel. Bevat niks anders dan pinda’s, is lekker van smaak en helemaal veilig voor de honden.

DSC00914.JPG
Naamloze tekening (1).png

De koekjes

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Doe de tarwebloem en het bakpoeder in de keukenmachine en meng deze. Voeg langzaamaan de melk toe terwijl de keukenmachine in de laagste stand staat. Schep als laatste de pindakaas bij de rest en kneed dit alles tot een soepel deeg. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkbank en steek er koekjes uit met de steker. Verdeel de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk met de stempel  op de koekjes. Bak de koekjes in de oven voor 20 minuten op 180 ºC. Laat de koekjes even afkoelen voor je ze aan de hond geeft. Recept voor circa 60 koekjes.

dsc00938dsc00944dsc00952dsc00954

Het eindresultaat

Voor een eerste keer niet slecht! De honden hebben er absoluut van genoten. Al tijdens het bakken was Dobby niet uit de keuken weg te slaan. ’s Avonds op de hondenclub heeft ook mijn puppygroep gesmuld. Ikzelf wilde natuurlijk ook even proeven, maar eerlijk gezegd vond ik ze wat weinig smaak hebben (dit komt natuurlijk omdat er geen smaakmakers als zout en suiker inzitten). Gelukkig zijn de honden er gek op ♥

dsc00957dsc00961dsc00963dsc00967