Harderwijk
info@sanneendehonden.nl

Over Sanne

Welkom bij Sanne en de honden!

Mijn naam is Sanne Voskuilen, ik ben gediplomeerd kynologisch instructeur en werkzaam als manager en hondentrainer. Je kan mij ook wel hondenverslaafd noemen. Crazy dog lady. Gek op honden. Ook niet verrassend gezien mijn werk.

Hoe ik zo in het vak gerold ben?

Net als veel van mijn collega’s in de hondenbranche, ben ik op jonge leeftijd al besmet met het ‘hondenvirus’. Vroeger thuis hadden wij altijd meerdere honden. Het begon met Bouviers, laten kwamen hier verschillende herders en terriërs bij. Ook waren wij een pleeggezin voor honden uit het buitenland. Vele verschillende honden hebben bij ons rondgelopen. Sommige met, en sommige zonder rugzakje.

Samen met mijn moeder en de honden ging ik mee naar de hondenschool. Uren kon ik kijken naar de hondentraining. Ik wilde niets liever dan met de honden oefenen. Op 16-jarige leeftijd mocht ik dan eindelijk mijn eerste hond zelf trainen. Dobby, een elfjarige kruising Stafford uit het asiel. De vonk sloeg over en al snel was ik niet meer te houden. Met vele (leen)honden liep ik onder andere hoopers en FCI obedience.

Al tijdens mijn opleiding tot paraveterinair dierenartsassistente wist ik dat ik eigenlijk liever met honden wilde werken. Na het volgen van de opleiding heb ik kort in de praktijk gewerkt. Maar dat was het net niet voor mij. Ik miste net dat ene. gekozen om met honden te werken. Een opleiding tot kynologisch instructeur volgde, een hondenbaan niet veel later.

Wat je kan verwachten als je met mij samenwerkt!

Samenwerken met mij betekent één brok energie. Onvermoeide creativiteit. Maar ook bakken aan kennis over honden en een boel informatie. Ik doe niets liever dan aan één stuk door praten. Hier liefst over honden.

Hang ik één specifieke vorm van training aan? Nee, ik haal graag inspiratie uit verschillende vormen van trainen. Wel staat bij mij het welzijn van de hond voorop. Hier geen slipkettingen, stroombanden of “de roedelleider moeten zijn”. Ik werk uitsluitend met moderne, positieve methodes en op basis van de meest recente wetenschappelijke inzichten. Dit houdt bijvoorbeeld in dat oefeningen worden aangeleerd door van het belonen van goed gedrag. Ik werk hiervoor graag met de clicker. Geheel FF, LIMA, R+Ook haal ik veel inspiratie uit bijvoorbeeld BAT 2.0, playbased training en het werk van vele gerenommeerde gedragsdeskundigen.

Wil jij graag met mij samenwerken?

Neem dan gerust contact met mij op! Samen kijken we wat er mogelijk is. Geen vraag is te gek.