Pubercursus

Je herkent het misschien wel: jouw hond lijkt eindelijk door de puppyfase heen en even wat rustiger te worden. Maar dan beginnen de hormonen een rol te spelen. Alles waar je zo hard aan gewerkt hebt, in één klap “vergeten”. Ook het hier komen wil niet meer en luisteren, ho maar.

Sanne en de honden helpt je graag. Met de pubercursus bouwen we verder op wat jullie in de puppytijd geleerd hebben. Ook komen er nieuwe oefeningen aan bod, zoals:

  • Negeren van afleidingen
  • Blijf
  • Wandelen zonder trekken

Verder krijg je handvatten hoe je de eerste verschijnselen van puberteit kan herkennen en benaderen. De pubercursus is tevens bij uitstek geschikt voor herplaatste/ geadopteerde honden. 

Ik werk met een positieve methode. Alle oefeningen worden aangeleerd op basis van het belonen van goed gedrag en ombuigen van ongewenst gedrag. We maken gebruik van de clicker, dit is een ondersteuning in de training waarbij wij met goede timing “markeren” en dat belonen.


Praktische info

De pubercursus duurt 6 lessen, iedere les duurt 3 kwartier. We werken niet aan de hand van een vastgesteld cursusplan, maar behandelen juist wat jij wil. De cursus is zowel aan huis als op een andere locatie te volgen.

Je kan vanaf 6 maanden oud starten met de pubertraining. De hele cursus door ben ik beschikbaar voor vragen.